Τα πανηγυρια της Σαντορίνης

Κάθε εκκλησάκι έχει και μία ιστορία, κάθε μέρα και μία γιορτή. Στη Σαντορίνη τα πανηγύρια παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε και να ζήσετε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι Σαντορινιοί γιορτάζουν τους αγίους τους και φυσικά να δοκιμάσετε πανήγυρη, σπιτικό φαγητό φτιαγμένο σε νταβάδες, μεγάλα καζάνια, με μεράκι και αφοσίωση .
 - Hippocampus Hotel
Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου, στην Παναγιά Επισκοπή, στη Μέσα Γωνιά. Η πιο σημαντική εκκλησία του νησιού για την πιο σημαντική γιορτή του ορθόδοξου καλοκαιριού. Την παραμονή στήνονται μεγάλα καζάνια όπου ετοιμάζονται φασόλια και φάβα για το πανηγύρι. Ανήμερα της γιορτής μαζί με το φαγητό ρέει άφθονο κρασί. Η παναγία Επισκοπή σαν εκκλησία από μόνη της αποτελεί λόγο για να την επισκεφθείτε. Χτισμένη από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ τον Κομνηνό, τον 11ο αιώνα έχει απίστευτη ομορφιά και φιλοξενεί και τη σημαντική εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, η οποία φυλάσσεται σε ειδική προσθήκη με ελεγχόμενες συνθήκες σαν πολιτιστική κληρονομιά. Από τη μικρή αυλή της θα απολαύσετε το μεγαλειώδες τοπίο.

Η γιορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καμάρι. Είναι το πιο σημαντικό πανηγύρι του Καμαρίου σε μία επιβλητική νησιώτικη εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Ανήμερα γίνεται η μεταφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού. Το φαγητό συνήθως περιλαμβάνει κρέας με πατάτες και άφθονο κρασί.

9 Ιουλίου, την ημέρα που έγινε και ο σεισμός το 1956, γιορτάζεται ο Άγιος Παγκράτιος στο Καμάρι. Οι κάτοικοι έχτισαν μία εκκλησία προς τιμήν του στο λόφο του Καμαρίου. Θα βρείτε ψωμί, τυρί και πεντανόστιμο σαντορινιό ντοματάκι.

Την 22α Οκτωβρίου, την ημέρα που γιορτάζεται ο άγιος Αβέρκιος, προστάτης τω
Hippocampus Hotel1
Hippocampus Hotel2
Hippocampus Hotel3
Hippocampus Hotel4
ESPA