Οικολογία

Στο Καμάρι, 50 μέτρα από τη μαύρη παραλία, μία από τις πιο ωραίες παραλίες της Σαντορίνης η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, βρίσκεται το φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο Ιππόκαμπος το οποίο έχει με τη σειρά του βραβευθεί με το Green Key ®, ένα παγκόσμιο οικολογικό σήμα.
Είναι χτισμένο μέσα σε ένα χώρο 2.500 τμ. περιτριγυρισμένο από πράσινο. Το οικογενειακό μας ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλη πισίνα για την οποία γίνονται μετρήσεις καθημερινά και χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα, στην πισίνα, στο βουνό ή τους κήπους μας, οι οποίοι απαρτίζονται με γηγενή φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό, οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια. Προσφέρουμε πρωινό με προϊόντα από τη Σαντορίνη ή βιολογικά, δική μας καλλιέργειας.
 - Hippocampus Hotel
Στους επισκέπτες μας προτείνουμε να συμμετάσχουν στην οικολογική μας δραστηριότητα με το να μας επιδεικνύουν πότε θέλουν να αλλάξουμε τα σεντόνια και τις πετσέτες τους, ούτως ώστε να απαλλάξουμε το περιβάλλον από την άσκοπη χρήση απορρυπαντικών. Επίσης, η ανανέωση των προϊόντων προσωπικής υγιεινής μίας χρήσεως γίνεται κατόπιν αιτήματος προς αποφυγή αλόγιστης χρήσης πλαστικών δοχείων.

Για την καθαριότητα χρησιμοποιούμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά συμβάλλουμε στην ανακύκλωση.

Όντας δεσμευμένοι με το περιβάλλον προσπαθούμε όσο το δυνατόν να διατηρήσουμε τους φυσικούς μας πόρους έτσι ώστε όλο το χειμώνα συλλέγουμε βρόχινο νερό σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, το οποίο χρησιμοποιούμε για διάφορες ανάγκες του ξενοδοχείου.
Αποστάσεις & Δραστηριότητες
Το ξενοδοχείο Ιππόκαμπος βρίσκεται στο κέντρο του Καμαρίου πολύ κοντά στο σταθμό των λεωφορείων και σε κοντινή απόσταση μπορεί κανείς να βρει ό,τι χρειαστεί: γιατρό, φαρμακείο, τράπεζα, αγορά, εστιατόρια, μπαρ, θερινό σινεμά.

Υπάρχουν επίσης σχολές καταδύσεων για τους λάτρεις του βυθού, ενοικιάσεις ποδηλάτων για τους φίλους της εξερεύνησης, οργανωμένες ορειβατικές κι αναρριχητικές διαδρομές για αυτούς που αγαπούν το υψόμετρο, ιππασία και πολλές άλλες δραστηριότητες.
ESPA